Αthens Zero Waste Festival: Ένα διήμερο μηδενικών αποβλήτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Αthens Zero Waste Festival: Ένα διήμερο μηδενικών αποβλήτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

61458580_441418813102928_3176395458062843904_n

Το Athens Zero Waste Festival προσκαλεί το ευρύ κοινό να ανακαλύψει πως το κίνημα των μηδενικών αποβλήτων μπορεί να είναι ένας ηθικός, οικονομικός και αποτελεσματικός στόχος. Μας καθοδηγεί να αλλάξουμε τρόπο ζωής και καθημερινές συνήθειες, ώστε να μιμηθούμε βιώσιμους φυσικούς κύκλους, όπου όλα τα απορριφθέντα υλικά έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν πόροι για άλλους.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης, ανήκει στο Plastikourgeio Shop & Lab, ένα κατάστημα και εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης πλαστικού, που προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 8-9 Ιουνίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα παρακάτω ζητήματα, προωθώντας την ανταλλαγή ιδεών, την ανάδειξη νέων ευκαιριών και την ενθάρρυνση της μετάβασης σε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

-Πώς τα σκουπίδια μας συνδέονται με την κλιματική αλλαγή
-Ποιές είναι οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για την επίτευξη μιας βιώσιμης κυκλικής οικονομίας
-Ποια είναι η πραγματική πρόοδος που σημειώνεται σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο από διάφορους φορείς, ώστε να διατηρηθεί το οικοσύστημα του πλανήτη μας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας.
-Ποιές είναι οι υπάρχουσες βέλτιστες λύσεις και απλές οικολογικές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητάς μας και ποιά τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση τετοιων πρακτικών.

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα προς πώληση, info stands φορέων και οργανώσεων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους, εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ομιλίες/συζητήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ/βίντεο.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες στο facebook event της διοργάνωσης