Νόστος

Σχετικά: Η ομάδα των 5 ατόμων βρίσκεται σε ένα πολύ μικρό χωριό της Μεσσηνίας (Μαγγανιακό). Η ομάδα δραστηριοποιείται στην αναβίωση του χωριού τους μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις και οικονομική δραστηριότητα που σέβεται τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Παρέχουν προϊόντα που παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους (σύκα, ελιές, ελαιόλαδο και μανιτάρια) αλλά και περιπάτους, εκδρομές πεζοπορίας και άλλες ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εμπειρίες.

Η πρόκληση: Πώς μπορεί μια ομάδα χωρίς σχετική γνώση ή εμπειρία, τα μέλη της οποίας ζουν σε δύο διαφορετικές πόλεις, να εξελιχθεί σε μελέτη περίπτωσης Κ.Αλ.Ο και δίκαιου εμπορίου;

Το επίκεντρο της υποστήριξής μας: Συνεργαστήκαμε στενά με την ομάδα για περίπου 10 μήνες, παρέχοντας εκπαίδευση και καθοδήγηση σε θέματα Κ.Αλ.Ο και Fair Trade, συνεχίζοντας να διαμορφώνουμε μια αποκλειστική στρατηγική, επιχειρηματικό μοντέλο και ένα 12μηνο σχέδιο δράσης. Τους βοηθήσαμε επίσης να διαμορφώσουν το νομικό τους καθεστώς, να γίνουν φορέας Κ.Αλ.Ο και να τους παρουσιάσουμε στο οικοσύστημα και την αγορά της Κ.Αλ.Ο στην Ελλάδα.

World wide web - Free web icons      Facebook kreisförmiges logo - Kostenlose sozialen medien Icons