Στη Μοδούσα ΚΟΙΝΣΕΠ η διαχείριση δημοσίου ελαιοκτήματος 86 στρεμμάτων

Στη Μοδούσα ΚΟΙΝΣΕΠ η διαχείριση δημοσίου ελαιοκτήματος 86 στρεμμάτων

μοδουσα ελαιώνας

Για τη νέα γενιά συνεταιρισμών, ο πειραματισμός πάνω σε βελτιωτικές καλλιέργειες σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς είναι σημαντικό ζήτημα. Επειδή βελτιώνουν το προϊόν τους τις πραγματικές συνθήκες κάθε τόπου, ενισχύουν ή διασώζουν την βιοποικιλότητα αφού πολλές φορές (όπως εδώ) εξελίσσουν τις παραδοσιακές ποικιλίες, ενισχύουν την επιστημονική έρευνα που συμβάλει στην κατοχύρωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κάθε τόπου (ΠΟΠ, ΠΓΕ κοκ).

Η Μοδούσα δεν είναι ο μόνος αγροτικός συνεταιρισμός που αναπτύσσει συνεργασία με ερευνητικούς φορείς. Είναι όμως από τους λίγους που οραματίστηκαν, έτρεξαν και άλλαξαν παγιωμένες καταστάσεις, αφού η εν λόγω πειραματική καλλιέργεια θα πραγματοποιηθεί σε ένα δημόσιο ελαιοκτήμα 86 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Από τις λίγες μέχρι σήμερα περιπτώσεις παραχώρησης χρήσης αργούσας περιουσίας για … ΚΑΛΟ.

Μπράβο τους.

Ακολουθεί η ανάρτηση του προέδρου της Μοσούσα ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, στις εξαγγελίες του, με το πέρας του 14ου αναπτυξιακού συνεδρίου της περιφέρειας, εμπιστεύτηκε τη διαχείριση ενός δημοσίου ελαιοκτήματος 86 στρεμμάτων στην Κοιν.Σ.Επ “Μοδουσα”, με χρέος να το μετατρέψουμε σε παραγωγικό, επιδεικτικό και επισκέψιμο. Σ’ αυτό το κτήμα η Μοδουσα θα διεξάγει πολλές δράσεις για να πετύχει τούς παραπάνω στόχους. Σε κάθε περίπτωση θα είναι και ένα κτήμα ανοιχτό σε όποιον φορέα επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποια δράση που θα βοηθήσει στην ανάδειξή του.

Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω γι’ αυτή τη παραχώρηση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα, αλλά και όσους εργάστηκαν, τουλάχιστον μια διετία, για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα: τον επιστημονικό συνεργάτη της “Μοδουσα” Βαγγέλη Παυλή και τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, αλλά και τον βουλευτή Γιώργο Πάλλη με τους συνεργάτες του, Στρατή Νικολάου, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, Γιάννη Κλαυδιανο, όπως και τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και βεβαίως τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου. Τελειώνοντας να ζητήσω συγγνώμη αν ξέχασα να αναφερθώ σε κάποιον και να δηλώσω ότι η Μοδουσα όταν αναλαμβάνει μια υποχρέωση, την εκτελεί.

Εκ μέρους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Μοδουσα”, Αρτακιανός Κώστας.