Στην Αθήνα η πανευρωπαϊκή συνάντηση του WFTO τον Ιούνιο

Στην Αθήνα η πανευρωπαϊκή συνάντηση του WFTO τον Ιούνιο

60885410_10157194885625351_6452119035642380288_n

Στην Αθήνα, από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου του 2020 θα φιλοξενηθεί η πανευρωπαϊκή συνάντηση του ευρωπαϊκού σκέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Δίκαιου Εμπορίου (WFTO-Europe).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Δίκαιου Εμπορίου (WFTO) συνενώνει τις οργανώσεις δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 400 συνεταιρισμοί και οργανώσεις παραγωγών, μεταποιητών και διακινητών των προϊόντων του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, συνδιοικούν και συντονίζονται μέσω του WFTO. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο, αποτελεί μέρος της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και αποσκοπεί σε μια πιο ισότιμη και βιώσιμη παγκόσμια οικονομία. Το Παγκόσμιο κίνημα του δίκαιου και αλληλέγγου εμπορίου εργάζεται για το μετασχηματισμό του εμπορίου σε εργαλείο για την επίτευξη δικαιοσύνης, ισότητας και βιωσιμότητας για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Σε αυτή τη κατεύθυνση λειτουργεί με βάση 10 αρχές και έχει συμφωνήσει σε μία κοινή χάρτα.

O συνεταιρισμός “Συν Άλλοις” , με έδρα την Αθήνα, που αποτελεί δόκιμο μέλος του WFTO σε συνεργασία μετο Dock έχουν αναλάβει τη φιλοξενία της συνάντησης που διοργανώνει το ευρωπαϊκό σκέλος του οργανισμού ανά δύο έτη.

Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, του δήμου Αθηναίων και θα περιλαμβάνει ανοικτές εκδηλώσεις, εργαστήρια, περιηγήσεις κα.