Εργασία και καθημερινή ζωή σ΄ένα φορέα Κ.Αλ.Ο: Μοντέλα διαχείρισης, πολλαπλοί ρόλοι, και αρμοδιότητες

Εργασία και καθημερινή ζωή σ΄ένα φορέα Κ.Αλ.Ο: Μοντέλα διαχείρισης, πολλαπλοί ρόλοι, και αρμοδιότητες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ-04

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00 – 21:00

Συλλογική διαχείριση, εργασία και ιδιοκτησία ένα υπέροχο μπλέξιμο.

Στόχος του σεμιναρίου-εργαστηρίου είναι να διαχωρίσουμε τη διοίκηση και τη διαχείριση ενός φορέα Κ.ΑΛ.Ο, να διερευνήσουμε δημοκρατικά μοντέλα οργάνωσης,  να εντοπίσουμε τους πολλαπλούς ρόλους που έχουν οι εργαζόμενοι/ες σε συνεργατικά σχήματα, να προσδιορίσουμε τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που πηγάζουν από την τριπλή φύση του εγχειρήματος. 

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε μέλη και εργαζόμενους/ες συνεργατικών εγχειρημάτων όσο και σε υπό σύσταση ομάδες, ή άτομα που σκέφτονται να πειραματιστούν με το συνεργατικό μοντέλο.

Πρόγραμμα

17.00 – 17.15 Εγγραφές 

17.15 – 17.30 Σύντομη παρουσίαση του Κέντρου Στήριξης και των προσφερόμενων υπηρεσιών 

17.30 – 19.00 Γιατί η εργασία σ΄ ένα φορέα Κ.ΑΛ.Ο ή σε μια κοινωνική επιχείρηση διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση; Ολομέλεια, Δ.Σ, διαχείριση, εργαζόμενοι, μέλη, πως θα λειτουργήσουμε αρμονικά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη συλλογική διαχείριση του φορέα μας.

19.00 – 19.15 Διάλειμμα

19.15 – 21.00 Εργασία χωρίς εργοδότη, διευθύντρια ή συντονιστή! Τι συμβαίνει με τις  επιπλέον αρμοδιότητες των εργαζομένων που πηγάζουν από την αυτοδιαχείριση; 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί video από την ομάδα Aroundtheworld.coop 

Το σεμινάριο θα εισηγηθεί και θα συντονίσει η Γεωργία Μπεκριδάκη μέλος-εργαζόμενη Dock, MSc Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων.