Η πανευρωπαϊκή καμπάνια Fair Times ξεκινά στην Ελλάδα  

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια Fair Times ξεκινά στην Ελλάδα  

3

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια Fair Times αφορά στην ευαισθητοποίηση/δέσμευση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών γύρω από το ζήτημα της Υπεύθυνης Κατανάλωσης και Παραγωγής.

Διαβάστε  το δελτίο τύπου της καμπάνιας:

Μια πολιτική που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν πώς παράγουμε και πώς καταναλώνουμε – είναι μια πολιτική που αγνοεί τις επιπτώσεις των παγκόσμιων πολιτικών που εφαρμόζονται στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας,  σε τοπικο επίπεδο.

 Η “Fair Times”,  μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία που συντονίζεται από πέντε σημαντικές οργανώσεις και δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών,  καλεί τους υποψήφιους για τις προσεχείς ευρωεκλογές να δεσμευτούν ότι η δίκαιη και βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή θα μπει για τα καλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί με το FTAO, που ηγείται των προσπαθειών του παγκόσμιου κινήματος του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου να επηρεάσει τις πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η IFOAM EU (ευρωπαϊκή οργάνωση-ομπρέλα της βιολογικής γεωργίας και διατροφής), η CIDSE (διεθνής οικογένεια των Καθολικών οργανώσεων για την κοινωνική δικαιοσύνη), το RIPESS-Europe (το ευρωπαϊκό δίκτυο για την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας) και το ECOLISE (ευρωπαϊκό δίκτυο κοινοτικών πρωτοβουλιών για τη βιωσιμότητα και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής), εκπροσωπούν τα αντίστοιχα κινήματά τους σε μια καμπάνια που ξεφεύγει απ’ τα συνηθισμένα.

Το κοινό μήνυμα της συμμαχίας αυτής αποτυπώνεται σε μια ειδική έκδοση της «The Fair Times», μιας πλασματικής εφημερίδας που κυκλοφορεί το 2024, ημερομηνία που αντιστοιχεί στο τέλος της επόμενης θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εφημερίδα συγκεντρώνει παραδείγματα πολιτικών που η ΕΕ θα μπορούσε να εφαρμόσει σχετικά με τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση και ελπίζει να εμπνεύσει τους υποψηφίους να δεσμευτούν να αναλάβουν δράση εάν εκλεγούν.

Ο Sergi Corbalán, Διευθυντής του Fair Trade Advocacy Office (FTAO) στις Βρυξέλλες και συντονιστής της εκστρατείας, δήλωσε: “Θέλαμε να συντονίσουμε μια εκστρατεία που φέρνει κοντά μια κοινότητα οργανώσεων με τις ίδιες αξίες και μαζί να ζητήσουν μια μετασχηματιστική ατζέντα της ΕΕ που θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους και τον πλανήτη”.

Στην Ελλάδα, μέσω αυτής της εκστρατείας, θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους για τον αντίκτυπο των αθέμιτων πολιτικών παραγωγής και κατανάλωσης, όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και τις αλληλεπιδράσεις με την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Όπως αποδεικνύει η ατζέντα του ΟΗΕ για τους βιώσιμους στόχους ανάπτυξης (SDG), τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα είναι οικουμενικά. Αυτή η Οικουμενικότητα απαιτεί συντονισμένη δέσμευση για την εφαρμογή συνεκτικών πολιτικών που μπορούν να ωφελήσουν τους Έλληνες πολίτες, τους Ευρωπαίους και παράλληλα τους συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά της γης.

H Fair Trade Hellas και το Dock, υλοποιούν την εκστρατεία στην Ελλάδα. Από τώρα έως και τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις, θα υπάρξουν ευκαιρίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα δίκαιης και αλληλέγγυας οικονομίας και υπεράσπισης τέτοιων θεμάτων. Επιπλέον, καλούμε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να ενημερωθούν για τα θέματα της εκστρατείας, να δεχτούν να μας συναντήσουν ώστε να συζητήσουμε πώς μπορούν και αυτοί να γίνουν μέρος μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας που μας αφορά όλες και όλους και στη χώρα μας.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 18.30 στο χώρο του Impact Hub, σας προσκαλούμε σε μια ημέρα αφιερωμένη στο Δίκαιο Εμπόριο!

Επισκεφτείτε το webiste της εκδήλωσης: worldfairtradedaygreece.com

Σύντομα η ελληνική έκδοση των “The Fair Times” της 9ης Μαΐου 2024, θα είναι διαθέσιμη εδώ

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια στο www.thefairtimes.eu.

 Επικοινωνία με την καμπάνια :  [email protected]