Κανένα παιδί να μην μείνει στην τύχη του

Κανένα παιδί να μην μείνει στην τύχη του

isotitavsdikaiosyni

Από αυτή την εβδομάδα όλα τα παιδιά της χώρας ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Έχει ανακοινωθεί πως η παρακολούθηση των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων είναι υποχρεωτική, ενώ θα παίρνει απουσία όποιος μαθητής ή μαθήτρια δεν παρακολουθεί.

Αν και τα ζητήματα που προκύπτουν και σχετίζονται με το θέμα είναι πολλά θα σταθούμε για την ώρα στο απολύτως βασικό:

Μπορεί όλοι μαζί να διανύουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, όμως δεν βρισκόμαστε όλες στην ίδια βάρκα. Κάποιοι από εμάς δεν έχουν ούτε σωσίβιο, ούτε κουπιά, ούτε βάρκα. Δεν είναι ατομική ευθύνη ούτε του μαθητή ούτε του γονέα ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός για να παρακολουθήσει κάποιο παιδί τα μαθήματα.

Στηρίζουμε την κίνηση του Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας, τις δομές Αλληλέγγυων Σχολείων και το Open Lab Athens και συγκεντρώνουμε εξοπλισμό (tablet, κάμερες, μικρόφωνα, laptop) ενώ καλούμε και εσάς να κάνετε το ίδιο.

Από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου συλλέγουμε τεχνολογικό εξοπλισμό στον χώρο του Dock (Έσλιν 14, Αμπελόκηποι, Δ: 13.00-21.00 Τ-Π: 09.00-17.00) και αναλαμβάνουμε τη μεταφορά τους στο χώρο της Μεσοποταμίας.

Η συλλογή του εξοπλισμού γίνεται επίσης με τους εξής τρόπους:

α. Στον χώρο της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο), Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00.

β. Στον χώρο του Open Lab Athens (Κεραμεικού 50, Αθήνα), κατόπιν συνεννόησης στέλνοντας ένα email στο [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3pHvKLl